Tuesday, March 4, 2014

PUT BUFALA ili INDIJANSKI MEDICINSKI TOČAK ŽIVOTA

06. 03. u 19.30 č.

Učenje o medicinskom točku života koje se, prema indijanskoj tradiciji može preneti samo usmenranka im putem, predstavlja Branka Mraz, urednica Izdavačke agencije "Grifon# i časopisa "Kroz prostor i vreme".















Branka Mraz o medicinskom točku života:

Indijanski simbol medicinskog točka predstavlja kružni tok života.

​Duboki uvid u razumevanje faza  čovekovog života povezano je sa značenjem četiri oblasti emocionalnom, spiritualnom, fizičkom i mentalnom. Tradicionalno znanje koje je primenljivo na sistem vrednosti našeg vremena i vodi nas do sopstvenih korena.

Medicinski točak simbilično preslikava poredak svega stvorenog, on je vrsta mape pomoću koje se mogu bolje razumeti sopstveno mesto u univerzumu i život na Zemlji. Pokazuje univerzalne principe prirode, kako spoljašnje tako i psihičke, i njihovo dovođenje u balans.

Medicinski točkovi i krugovi od kamena postavljeni su po celom svetu. Oni su ogledalo univerzuma a time i naše duše, simbol za povezanost i ravnotežu sveg života: minerala, biljaka, životinja i čoveka.

Pokazaćemo kako se gradi sopstveni medicinski točak i preneti legendu o povratku  Žene  Beli bufalo:​ http://kpv.rs/?p=3044.

Pomoću točka​,​ ​pokazaćemo put bufala, jer je bufalo jedina životinja koja se suprotstavlja i ne  beži od snežne oluje..

No comments:

Post a Comment